Gammeldags modning

”Gammeldags modnede sild” er en beskyttet kvalitetsbetegnelse,
og fødevaremyndighederne kontrollerer, at fremstillingsreglerne overholdes.
 

Lykkeberg er markedsleder på sildenes ’slotsaftapning’ – de gammeldags modnede sild. Denne modningsproces kræver tid, viden, erfaring og omhyggelig pleje – men belønningen er optimal konsistens og smag i det færdige produkt.

Efter landingen lægges de hele sild i store tønder med salt (til marinerede sild) eller salt, sukker og krydderier (til kryddersild). I løbet af 6 måneder modner silden naturligt ved hjælp af sine egne, naturlige enzymer. Der tilsættes ikke kunstige modningsmidler.

 

”En modningsproces som 
kræver viden og erfaring
"


Det er en bekostelig og langvarig modningsproces, som kræver viden og erfaring – og som vi er stolte af at mestre i Lykkeberg. Først når silden er færdigmodnet, fileteres den, og skindet flås af. Sildefileterne udvandes forsigtigt og lægges i den smagsgivende lage med bl.a. eddike, sukker og udvalgte krydderier.

I det færdige produkt er det et kvalitetskendetegn, at sildefileten er stor, har flot sølv og er flot skåret uden flossede kanter eller skindrester. Sølvskæret er et tegn på en høj fedtprocent, som giver den bedste konsistens og smag.

Et flot sølvskær over hele fileten viser desuden, at silden har været håndteret nænsomt, for ligesom med sommerfuglevingernes støv forsvinder sildens sølvskær med hårdhændet berøring. Farven skal være naturligt kødfarvet.

Konsistensen er på én gang blød og smidig – og alligevel med ”bid”. Smagen er afrundet og fyldig, og smagsoplevelsen er både nuanceret og unik.


”Gammeldags modnede sild” er en beskyttet kvalitetsbetegnelse, og fødevaremyndighederne kontrollerer, at fremstillingsreglerne overholdes.
Denne fremstillingsmetode kaldes også tøndemodning. Hos Lykkeberg har vi over 100 års erfaring med fremstilling af tøndemodnede / gammeldags modnede sild – og resultatet er et af dansk madkulturs ypperligste produkter. Alle Havfrue-sild og flere specialiteter er gammeldags modnede.