background
 
 

Nyheder

Travlhed på sildefabrikken til jul

På sildefabrikken i Hørve bliver der produceret tusindvis af julesild: Omkring 10.000 om dagen i de travle måneder fra september til jul. Tag med TV2 Øst på besøg, når fabrikschef Jørgen Andersen viser rundt på sildefabrikken - og følg sildeglassets rejse ned af samlebåndet.

 
 

Julekonkurrence: Tag et foto af din sildemad - og vind sild og snaps til jul!

Foto af min sildemad

Foto af min sildemad

Foto af min sildemad

Foto af min sildemad

Lykkebergs årlige julekonkurrence på sildeelsker.dk er i 2014 en fotokonkurrence, hvor du ved at indsende et foto af din sildemad med Lykkeberg sild kan vinde en gavepakke fyldt med lækre sild og snaps til julefrokosten. Se et par af de flotte fotos. Deltag i konkurrencen i dag!

 
 

TV reklame til jul

I december bliver Lykkebergs TV-reklame vist på TV Charlie. Se den her:

 
   

Sildens vej fra hav til tallerken - se Madmagasinet på DR1

Sildens vej fra hav til tallerken er tema i ”Madmagasinet” tirsdag den 2. december. Det er journalisten Mette Frisk og kokken Adam Aamann, som hver uge undersøger den mad vi spiser. Hvad der er i pakken og bag skrællen, og hvilken betydning har vores mad for os selv, og for de omgivelser hvor den produceres.

Turen er kommet til silden, som traditionelt har stor plads i danskernes hjerter og på vores tallerkener. Hos Danmarks ældste sildeproducent er vi stolte over at blive spurgt, om vi vil vise vores fabrik i Hørve frem og bagefter ledsage TV-holdet til Nordnorge. Her besøger Madmagasinet en saltestation hos en af Lykkebergs gode samarbejdspartnere, og det er spændende at se fiskeriet og saltningen på nært hold. Se med, så er du klædt på med viden om sild til samtalerne over julefrokosten.

Se Madmagasinet om sild her eller på DRs hjemmeside. Det blev sendt tirsdag den 2. december kl. 21:55 på DR1. 

 
 

Gammeldags modnede kryddersild kåret til Årets Fiskeprodukt

Organisationen Landbrug og Fødevarer står bag den årlige International FOOD Contest, hvis formål er at fremme interessen for danske kvalitetsprodukter inden for den danske madkultur. I år har man for første gang valgt at invitere de danske fiskevirksomheder med til at deltage i konkurrencen. Produkterne bliver præsenteret anonymt for et dommerpanel bestående af fire kompetente fagfolk inden for hver produktkategori.

Vi er utrolig stolte og glade for at kunne fortælle, at LYKKEBERG’s gammeldags modnede kryddersild blev udvalgt til:

ÅRETS FISKEPRODUKT 2014

International_Food_Contest_2014_Bedste_Fiskeprodukt_2014 International_Food_Contest_2014_Bedste_Fiskeprodukt_2014_diplom

Salgschef Claus Thyrre fik overrakt diplom og præmie af HKH Prins Joakim.                         Foto Peter Prik Larsen

Vi er taknemmelige for, at der med jævne mellemrum tages initiativer, hvor det konstateres, at man kan smage producentens kærlighed til produktet – og hvor fastholdelse af kvalitet og gamle dyder bliver værdsat. Sådanne oplevelser opmuntrer ildsjæle til at holde fast – og kæmpe videre for den gode kvalitet. Et tilsvarende skulderklap fik Lykkeberg A/S i 2005 med Børsens fødevarepris. Dengang var det også Lykkebergs gammeldags modnede kryddersild, der blev fremhævet som noget ganske særligt.

Hvorfor netop kryddersilden? Jo – det er med sild som med vin: Der er flere smagsnuancer i den røde end den hvide. For kendere er det rødvinen, der er ’kongen’ og viser formatet – således også med silden! Det er med kryddersilden – og dens harmoniske og afbalancerede krydderismag og konsistens - at du som sildeproducent virkelig kan vise det ypperste, du kan!

Det kræver samarbejde – fra hav til bord – at fremstille sådan et produkt. Så vores tak går også videre til de fiskere og de saltere, der har arbejdet sammen med os om at opnå denne udmærkelse.

Venlig hilsen

Susanne Folmer, direktør
LYKKEBERG A/S

PS: Udstillingen i Herning er åben 28.-30. oktober. Læs mere på IFCs hjemmeside.

 
   

Side 1 ud af 6