background
 
 

Nyheder

Sildens vej fra hav til tallerken - se Madmagasinet på DR1

Sildens vej fra hav til tallerken er tema i ”Madmagasinet” tirsdag den 2. december. Det er journalisten Mette Frisk og kokken Adam Aamann, som hver uge undersøger den mad vi spiser. Hvad der er i pakken og bag skrællen, og hvilken betydning har vores mad for os selv, og for de omgivelser hvor den produceres.

Turen er kommet til silden, som traditionelt har stor plads i danskernes hjerter og på vores tallerkener. Hos Danmarks ældste sildeproducent er vi stolte over at blive spurgt, om vi vil vise vores fabrik i Hørve frem og bagefter ledsage TV-holdet til Nordnorge. Her besøger Madmagasinet en saltestation hos en af Lykkebergs gode samarbejdspartnere, og det er spændende at se fiskeriet og saltningen på nært hold. Se med, så er du klædt på med viden om sild til samtalerne over julefrokosten.

Madmagasinet om sild er planlagt til tirsdag den 2. december kl. 21:55 på DR1. Bagefter kan tv-programmet ses på DRs hjemmeside.

Madmagasinet_DR1

 
 

Julemarked på Dragsholm Slot

dragsholm_slot_julestemningJulestemning er der garanti for, når Dragsholm Slot slår dørene op til det traditionelle julemarked søndag den 23. november kl. 12-17 - og i år står julemarkedet i gastronomiens tegn.

Dragsholm Slot ligger i Hørve i Nordvestsjælland ligesom Lykkebergs sildefabrik, så på julemarkedet kan du møde Lykkebergs direktør og fabrikschef til en god sildesnak og få en smagsprøve på gammeldags modnede sild.

Julemarkedet byder også på andre smagsprøver på lokale råvarer, salg af advents- og julegaver samt julemusik i slotsgården. Læs mere på Dragsholms Slots hjemmeside.

.

 
 

Gammeldags modnede kryddersild kåret til Årets Fiskeprodukt

Organisationen Landbrug og Fødevarer står bag den årlige International FOOD Contest, hvis formål er at fremme interessen for danske kvalitetsprodukter inden for den danske madkultur. I år har man for første gang valgt at invitere de danske fiskevirksomheder med til at deltage i konkurrencen. Produkterne bliver præsenteret anonymt for et dommerpanel bestående af fire kompetente fagfolk inden for hver produktkategori.

Vi er utrolig stolte og glade for at kunne fortælle, at LYKKEBERG’s gammeldags modnede kryddersild blev udvalgt til:

ÅRETS FISKEPRODUKT 2014

International_Food_Contest_2014_Bedste_Fiskeprodukt_2014 International_Food_Contest_2014_Bedste_Fiskeprodukt_2014_diplom

Salgschef Claus Thyrre fik overrakt diplom og præmie af HKH Prins Joakim.                         Foto Peter Prik Larsen

Vi er taknemmelige for, at der med jævne mellemrum tages initiativer, hvor det konstateres, at man kan smage producentens kærlighed til produktet – og hvor fastholdelse af kvalitet og gamle dyder bliver værdsat. Sådanne oplevelser opmuntrer ildsjæle til at holde fast – og kæmpe videre for den gode kvalitet. Et tilsvarende skulderklap fik Lykkeberg A/S i 2005 med Børsens fødevarepris. Dengang var det også Lykkebergs gammeldags modnede kryddersild, der blev fremhævet som noget ganske særligt.

Hvorfor netop kryddersilden? Jo – det er med sild som med vin: Der er flere smagsnuancer i den røde end den hvide. For kendere er det rødvinen, der er ’kongen’ og viser formatet – således også med silden! Det er med kryddersilden – og dens harmoniske og afbalancerede krydderismag og konsistens - at du som sildeproducent virkelig kan vise det ypperste, du kan!

Det kræver samarbejde – fra hav til bord – at fremstille sådan et produkt. Så vores tak går også videre til de fiskere og de saltere, der har arbejdet sammen med os om at opnå denne udmærkelse.

Venlig hilsen

Susanne Folmer, direktør
LYKKEBERG A/S

PS: Udstillingen i Herning er åben 28.-30. oktober. Læs mere på IFCs hjemmeside.

 
   

MAD Festival 17.-19. oktober

MAD-banner200x93I weekenden 17.-19. oktober er der igen spændende madoplevelser at få i Aarhus. Lykkeberg og 40 andre danske producenter udstiller på Madfestivallen MAD - mit autentiske Danmark. Det er et udstillingsvindue for dansk mad, og der vil være smagsprøver, madglæde, duft, smag og god musik.

I år er temaet "Mormor-mad", så kom og stil frokostsulten med en mormor-sildetallerken med gammeldags modnede sild og lækker mormor-sildesalat serveret med øl fra Skands eller saft fra Anton. Du kan også lære at gøre mormor kunsten efter med at lave en rigtig gode sovs. På Lykkebergs stand deler vi også smagsprøver ud, så du kan opleve smagsforskellen på, om silden har ligget og modnet 6 måneder naturligt i en tønde med salt eller er modnet på den hurtige, billigere metode. 

MAD foregår i i Ridehuset i Århus fredag 17.10 kl. 13-19, lørdag 18.10 kl. 10-17 og søndag 19.10 kl. 10-16. Læs mere og køb billetter på MADs hjemmeside og se de flotte stemningsbilleder fra sidste år her:

 
 

Food Festival i Aarhus: 5.-7. september

Er du i Århus i weekenden, så besøg årets store madfestival på Tangkrogen 5.-7. september. Det er et folkeligt og professionelt samlingspunkt for alle madentusiaster, og der vil være masser af inspiration, smagsprøver og aktiviteter, som inddrager publikum i leg, smag og viden.

Lykkeberg A/S udstiller i området ”Havet”, og alle er velkomne til at få en smagsoplevelse med forskellen på gammeldags modnede og hurtigmodnede sild. Vi afholder også tre wo

rkshops, hvor man lærer at filetere en saltsild, lave en smagfuld marinade – og det færdige sildeglas får man naturligvis med hjem. Workshoppen foregår fredag kl. 14:00, lørdag kl. 14:45 og søndag kl. 11:45.

Læs mere og køb biletter på FOOD Festivals hjemmeside.

 
   

Side 1 ud af 6