background
 
 

Nyheder

Gammeldags modnede kryddersild kåret til Årets Fiskeprodukt

Organisationen Landbrug og Fødevarer står bag den årlige International FOOD Contest, hvis formål er at fremme interessen for danske kvalitetsprodukter inden for den danske madkultur. I år har man for første gang valgt at invitere de danske fiskevirksomheder med til at deltage i konkurrencen. Produkterne bliver præsenteret anonymt for et dommerpanel bestående af fire kompetente fagfolk inden for hver produktkategori.

Vi er utrolig stolte og glade for at kunne fortælle, at LYKKEBERG’s gammeldags modnede kryddersild blev udvalgt til:

ÅRETS FISKEPRODUKT 2014

International_Food_Contest_2014_Bedste_Fiskeprodukt_2014 International_Food_Contest_2014_Bedste_Fiskeprodukt_2014_diplom

Salgschef Claus Thyrre fik overrakt diplom og præmie af HKH Prins Joakim.                         Foto Peter Prik Larsen

Vi er taknemmelige for, at der med jævne mellemrum tages initiativer, hvor det konstateres, at man kan smage producentens kærlighed til produktet – og hvor fastholdelse af kvalitet og gamle dyder bliver værdsat. Sådanne oplevelser opmuntrer ildsjæle til at holde fast – og kæmpe videre for den gode kvalitet. Et tilsvarende skulderklap fik Lykkeberg A/S i 2005 med Børsens fødevarepris. Dengang var det også Lykkebergs gammeldags modnede kryddersild, der blev fremhævet som noget ganske særligt.

Hvorfor netop kryddersilden? Jo – det er med sild som med vin: Der er flere smagsnuancer i den røde end den hvide. For kendere er det rødvinen, der er ’kongen’ og viser formatet – således også med silden! Det er med kryddersilden – og dens harmoniske og afbalancerede krydderismag og konsistens - at du som sildeproducent virkelig kan vise det ypperste, du kan!

Det kræver samarbejde – fra hav til bord – at fremstille sådan et produkt. Så vores tak går også videre til de fiskere og de saltere, der har arbejdet sammen med os om at opnå denne udmærkelse.

Venlig hilsen

Susanne Folmer, direktør
LYKKEBERG A/S

PS: Udstillingen i Herning er åben 28.-30. oktober. Læs mere på IFCs hjemmeside.

 
 

MAD Festival 17.-19. oktober

MAD-banner200x93I weekenden 17.-19. oktober er der igen spændende madoplevelser at få i Aarhus. Lykkeberg og 40 andre danske producenter udstiller på Madfestivallen MAD - mit autentiske Danmark. Det er et udstillingsvindue for dansk mad, og der vil være smagsprøver, madglæde, duft, smag og god musik.

I år er temaet "Mormor-mad", så kom og stil frokostsulten med en mormor-sildetallerken med gammeldags modnede sild og lækker mormor-sildesalat serveret med øl fra Skands eller saft fra Anton. Du kan også lære at gøre mormor kunsten efter med at lave en rigtig gode sovs. På Lykkebergs stand deler vi også smagsprøver ud, så du kan opleve smagsforskellen på, om silden har ligget og modnet 6 måneder naturligt i en tønde med salt eller er modnet på den hurtige, billigere metode. 

MAD foregår i i Ridehuset i Århus fredag 17.10 kl. 13-19, lørdag 18.10 kl. 10-17 og søndag 19.10 kl. 10-16. Læs mere og køb billetter på MADs hjemmeside og se de flotte stemningsbilleder fra sidste år her:

 
 

Food Festival i Aarhus: 5.-7. september

Er du i Århus i weekenden, så besøg årets store madfestival på Tangkrogen 5.-7. september. Det er et folkeligt og professionelt samlingspunkt for alle madentusiaster, og der vil være masser af inspiration, smagsprøver og aktiviteter, som inddrager publikum i leg, smag og viden.

Lykkeberg A/S udstiller i området ”Havet”, og alle er velkomne til at få en smagsoplevelse med forskellen på gammeldags modnede og hurtigmodnede sild. Vi afholder også tre wo

rkshops, hvor man lærer at filetere en saltsild, lave en smagfuld marinade – og det færdige sildeglas får man naturligvis med hjem. Workshoppen foregår fredag kl. 14:00, lørdag kl. 14:45 og søndag kl. 11:45.

Læs mere og køb biletter på FOOD Festivals hjemmeside.

 
   

Åbent hus på Fiskens Dag 2014: lørdag 13. september

På Fiskens Dag lørdag den 13. september 2014 holder Lykkeberg A/S åbent hus på den gamle sildefabrik.

Kom til Hørve og stå på hovedet i sildetønderne og se, hvordan sildefileter bliver pakket i glas af pakkedamernes rappe fingre. Der er også en konkurrence med flotte præmier og smagsprøver, så du kan lære at smage forskel på gammeldags modnede sild og "almindelige" hurtigmodnede sild. 

I dagens anledning er der fabriksudsalg, så du kan købe sild med hjem til favorable priser.

Vel mødt på Fiskens dag!

Lørdag 13. september kl. 10-14.
Nørregade 26, 4534 Hørve.

Ole Sild smager på en saltsildSildefileter pakkes i glas på Fiskens Dag 2011Sildeglas på transportbåndet på Fiskens Dag 2011Gæster smager på silden på Fiskens Dag 2011

 
 

Sildens dag i Dragør

Sildens_DagLørdag den 30. august løber den traditionsrige Sildens Dag af stablen i Dragør.
Det er kl. 11-18 på Beddingpladsen i Den gamle Havn.

Der er underholdning, mulighed for at købe en lækker sildeanretning - og fri entré, så mød op og få en hyggelig dag.

Læs mere om aktiviteterne på Sildens Dags hjemmeside.

 
   

Side 1 ud af 5

Kryddersild vinder

modul_bedste_fiskeprodukt_2014

Produkter

lykkeberg_sild

Inspiration

inspiration-pic

Konkurrence