Sildetradition

Vores mission – at levere de bedste sild til danske sildeelskere – bygger på faglig stolthed og kærlighed til sild. Denne kærlighed og glæde vil vi gerne dele med alle sildeelskere.
 

Hos Lykkeberg plejer vi at sammenligne sild med vin. Begge er naturprodukter hvis kvalitet afhænger af verdens spændende - men ustyrlige - naturkræfter. Hvis ikke vinen får sol og væde - og silden føde og et rent hav - så er alle menneskelige anstrengelser for at skabe et kvalitetsprodukt forgæves. Derfor starter al god sildekvalitet i havet!

 

Uden den rigtige råvare bliver slutproduktet aldrig optimalt. Derfor rejser Lykkebergs råvareindkøbere rundt i Island, Norge, Danmark og Sverige, når der bliver fanget gode sild. Det er handlekraftige folk, der er kompromisløse i deres krav til sildens kvalitet – og til alle samarbejdspartnere.
 

”Kompromisløse i deres krav
til sildenes kvalitet”

 

For hvis vi vil producere de bedste gammeldags modnede sild, kræver det, at alle led i kæden fra hav til bord er de bedste på deres felt og nærer en stor kærlighed - og en dyb respekt - for silden som en af havets uovertrufne delikatesser.
 
Når fiskebådene fulde af "Nordens sølv" om efteråret lægger til i de norske og islandske fiskerihavne, bliver sildene bragt til saltestationerne, hvor de bliver sorteret efter størrelse. Herefter begynder den vigtigste fase for smagen i det færdige produkt: Modningen