Sundhed

Sild er godt”, har fiskekonerne råbt fra salgsboder i århundreder,
hvilket vi med rette også kan råbe i dag, da officielle kostvejledninger anbefaler mindst 200 gram fisk om ugen!

 

Sild og laks hører til de såkaldt ”fede” fisk med et højt indhold af de sunde omega-3 fedtsyrer. Videnskabelige undersøgelser viser, at omega-3 fedtsyrer nedsætter risikoen for hjerte-karsygdomme, bla. blodprop i hjertet og højt blodtryk. Herudover er omega 3 – fedtsyrerne vigtige for udviklingen af nervesystemet og børns evne til indlæring.
 

”Nydelsen af en god sildemad
forhøjer livsværdien

 
Sild og laks er rig på selen - en vigtig antioxidant og god for dit immunforsvar. Og selvfølgelig D-vitamin – også kaldet solskinsvitaminet. D-vitamin er vigtigt for både knogler og muskler.
 
Til sidst må man ikke glemme, at nydelsen af en sildemad, gerne i godt selskab, forhøjer livsværdien – og det er i sig selv både sundt og livsforlængende.

 

Få inspiration til opskrifter med sild her

 

Undersøgelser fra bl.a. Kræftens Bekæmpelse viser, at nordiske råvarer som rugbrød, fisk, kål, havregryn, rodfrugter og frugt som æbler og pærer har en mindst lige så positiv effekt på helbredet. Nordisk kost ser ud til at give længere liv og mindre kræftrisiko. Og dette er ikke den eneste sammenhæng, hvor sild kommet i den eksklusive klub af sunde råvarer. 

 
Få nok fisk med sild - se opskrifter på lækre opskrifter med sild
Bladet ”I Form” har sat sild på listen over verdens 10 sundeste råvarer, sammen med bla. gulerødder og kartofler. Så når man spiser en rugbrødsmad med en lækker sild, får man ikke kun en dejlig smagsoplevelse, - man gør også noget godt for både velvære og helbred.