Årets Sild 2023 med løgkompot, cremefraiche med lime og chili, friterede kapers og urter

 

Ingredienser (4 pers.):
1-2 glas Lykkeberg 1899 Årets Sild 2023
4 skiver godt rugbrød
Cremefraiche 38%
2 stk. skalotteløg
1 håndfuld syltede perleløg
1 håndfuld kapers
Friske grønne urter – fx kørvel og brøndkarse
1 lime
Chilipulver
Smagsneutral olie
Saltet smør

Løgkompot
3 stk. Løg
2 spsk. Olivenolie
½ dl. Æbleeddike
2 spsk. Balsamico
1 spsk. Honning
2 spsk. Sukker
½ tsk. Dijonsennep
3 spsk. Frisk timian
Salt og peber

Fremgangsmåde:
Løgkompot: Skær løgene i tynde skiver. Varm olien op i en gryde og svits løgene i et par minutter til de bliver bløde og klare (de må ikke tage farve). Tilsæt æbleeddike, balsamico og sukker. Lad kompotten simre i ca. 20 minutter ved jævn varme. Kom derefter honning, sennep, timian og salt i og lad det hele simre videre, indtil lagen er kogt helt ind, og kompotten er tyknet. Smag løgkompotten til og lad det køle helt af før brug.

Tag sildefileterne op af glasset og afdryp, anvend med fordel garnituren i glasset. Si væden fra kapers, varm lidt olie i en stegepande og steg kapers indtil de ”folder sig ud”. Lad dem dryppe af på lidt køkkenrulle. Skær skalotteløg i fine tynde skiver og halver perleløgene. Pisk cremefraichen let med en smule chilipulver (efter smag og behag). Tilsæt en smule limesaft til den piskede cremefraiche og rør forsigtigt sammen. Smag til med salt. Put cremefraichen i en sprøjtepose.

Anretning:
Smør rugbrødet med saltet smør og placer en god portion løgkompot, så det fylder hele rugbrødet. Læg silden ovenpå løgkompotten og top med cremefraiche. Afslut med syltede perleløg, skalotteløg og friterede kapers og pynt med grønne urter.

Årets Sild er produceret i samarbejde med Hirtshals Fiskefestival og opskriften er udviklet af vinderen af Årets Sild-konkurrencen; Restaurant Lilleheden